Z Á P I S

z jednání výkonného výboru OSH Plzeň – sever,

konaném dne 21. dubna 2010

Přítomni : dle prezenční listiny

Omluveni : Ing. Lüftner, F. Hanus, J. Honzík, Ing. Červenka

Program :

1)      kontrola usnesení

2)      hodnocení Shromáždění delegátů – závěrečná zpráva

3)      informace vedoucích OR

4)      informace z KSH Pk

5)      organizační záležitosti

Jednání zahájila a řídila starostka OSH Alena Foldová. Přivítala členy VV OSH a informovala o faktu, že počínaje dnešním jednáním VV, bude i ze všech dalších jednání pořizován audiozáznam, který bude k dispozici zapisovateli, ověřovatelům i všem dalším členům VV a také OKRR.

ad 1) kontrola usnesení

Usnesení z jednání VV ze dne 31. 3. 2010 splněno, včetně předání funkce starosty OSH, které proběhlo 16. 4. za účasti náměstků OSH, zástupce OKRR a ÚKRR.

ad 2) hodnocení Shromáždění delegátů v Manětíně

Dne 12.4.2010 proběhlo v Manětíně závěrečné sezení organizační komise, která shrnula svoji činnost na přípravě a průběhu okresního Shromáždění delegátů. Byl konstatován velmi zdařilý průběh a veškeré zajištění akce proběhlo dle plánu. Finanční rozpočet akce se pohyboval podle plánu. V nepřítomnosti p. Ing. Lüftnera předložila čerpání na akci p. Foldová – k 12. 4. je proúčtováno 16.569,- Kč – vyúčtování podle položek bude přiloženo k dnešnímu zápisu. Doposud schází proúčtovat  od p. F. Hanuse částku cca 4000,- Kč za nakoupený materiál ( jedná se především o čistící prostředky, kávu, čaj, cukrovinky, atd.) – VV požaduje, aby doklady byly do 9. 6. dodány.  Městu Manětín a SDH Manětín byly odeslány děkovné dopisy za pomoc při zabezpečení Shromáždění delegátů.

ad 3) informace od vedoucích OR

.J. Frána – příprava Memoriálu V. Fránové je v plném proudu. OZ soutěže zůstává stejné jako v minulých letech. Předložil ke schválení propozice a rozpočet akce. Starostka OSH informuje o možnosti získání dotace ve výši 15.000,- Kč na Memoriál od ústředí SH ČMS.  Dále bylo jednáno o závěrečném kole hry Plamen.  Konečná podoba bude stanovena po srazu vedoucích mládeže, který se koná v Dolním Hradišti ve středu 28.4. Rozpočet na závěrečné kolo byl sestaven podle loňského roku. ORM předložila návrh na rozdělení dotací MŠMT. Systém rada navrhla stejný jako v předchozích letech. a bude rovněž předložen jarnímu aktivu vedoucích MH.

.K. Hanus – okresní kolo v požárním sportu proběhne 20.6.2010 na stadionu 33. ZŠ v Plzni Skvrňanech. OZ soutěže se nemění . Předložený návrh VV OSH schválil.  Dále hovořil o dopise SDH Dolní Hradiště, kdy toto SDH zajistí stravu 19. a 20. 6. 2010 na stadionu v Plzni.   p. Hanus dále hovořil o průběhu základní a cyklické odborné přípravy v Kaznějově a rovněž o splnění zkoušek Hasič II a III + strojník SH ČMS.  VV OSH byl dále informován o možnosti pořádání společného prověřovacího cvičení jednotek SDH okresu Plzeň sever a Žatec. Tato akce je zatím v přípravné fázi. O dalších krocích bude vedoucí rady informovat na následujících jednáních.  Dále vedoucí rady informoval o zamýšleném kurzu nováčků v jednotkách SDH obcí. Tento kurz by se měl konat v příštím roce v rámci OSH PS. Dosud je vše v přípravné fázi.

P. Severa – odborná rada prevence zítra, tj. 22. 4. hodnotí došlé práce v soutěži „Požární ochrana očima dětí“. Okresní vyhodnocení  bude  na CPS Plzeň Košutka  -  pravděpodobně  5. 6. od 9 hodin.   Rada požádala o finanční částku 3500,- Kč na ceny pro soutěž PO očima dětí – schváleno.

M. Plaščiak – jednání odborné rady civilní ochrany a ochrany obyvatelstva  se uskuteční 28.4.2010  v požární zbrojnici v Žichlicích. O průběhu jednání a dalším zaměření práce celé rady nás bude informovat vedoucí rady na následujícím jednání VV OSH.

M. Štefl – odborná rada historie připravuje účast zástupců našeho okresu na celostátních slavnostech v Litoměřicích. Dále pan Štefl informoval o plánovaném jednotném focení praporů sborů a sběru informací o sborech a praporech.

ad 4) zprávy  z KSH PK

Foldová informovala o účasti na krajském Shromáždění zástupců OSH , které se konalo 17. 4. v Nýřanech. Přítomni byli všichni delegáti našeho OSH.  Starostou KSH Pk byl zvolen Josef Černý,        za náměstky pak Miroslav Frost  ( OSH Rokycany ) a Zbyšek Zuber ( OSH Plzeň – jih ). Vedoucí KKRR KSH Pk byla zvolena paní  Božena Radoňová ( OSH Rokycany ). Dále byl VV OSH informován, že na KSH PK došla písemná delegace na funkci starosty KSH pro p. A. Foldovou, kterou zaslal pan Mužík z SDH Strašín. Tato kandidatura však nemohla být vzata v potaz, jelikož forma delegování se neslučuje s volebním řádem. 

Hodnocení krajského shromáždění zástupců OSH

J.Frána – velice nízká úroveň řízení schůze, pokud usnesení konference OSH PS doporučilo                   p. F. Hanuse na funkci starosty KSH Plzeňského kraje tak se domnívá, že při zastoupení 6ti  delegátů měl dostat alespoň 6 hlasů a ne jen 4 hlasy.

 

M Štefl - odpověděl v diskusi, že po soukromé schůzce p.F. Hanuse u plk. Ing. Pavlase, ředitele HZS Pk a jejím výsledku se necítí být vázán doporučením Shromáždění delegátů v Manětíně.

 

K.Hanus – za přípravu Shromáždění po stránce organizační patří veliké uznání okrsku Nýřansko, velice špatné řízení Shromáždění,  údiv nad počtem hlasů pro kandidáta na funkci starosty KSH p. F. Hanuse, zamyšlení nad tím,  že jsme neměli zastoupení v pracovních komisích před volbami.

 

ad 5) organizační záležitosti

A. Foldová – seznámila VV OSH s dopisem, který jsme obdrželi z ústředí ve vztahu k vyznamenání SDH Tlučná. Ústřední kancelář nesouhlasí s navrženým vyznamenáním, jelikož není splněn Statut vyznamenání.  VV OSH navrhuje vyřešit situaci vyznamenáním krajským ( medaile sv. Floriána ).

R. Kučera – konstatuje, že takovýchto případů bude v budoucnu přibývat a navrhuje, aby OSH nechalo zpracovat svoji čestnou stuhu k praporům SDH.  VV OSH souhlasí a pověřuje p. Kučeru           a p. Plaščiaka průzkumem trhu a návrhem stuhy.

 

A. Foldová – obeznámila dále VV OSH s nutností změny  oficiálního e-mailu OSH Plzeň sever, ve tvaru kancelar@oshps.cz  Název „Kancelář“  ve tvaru adresy smí oficiálně užívat jen ústřední kancelář SH ČMS. Proto je nutné změnit oficiální adresu OSH Plzeň sever. VV OSH navrhuje a poté schvaluje jako oficiální adresu oshps@oshps.cz. .

 

VV OSH je informován o nepřítomnosti pracovnice kanceláře – starostky ve dnech 29. – 30. 4. 2010 , 12. 5. 2010  a dále 14. – 17. 5. 2010 – bude oznámeno také na webových stránkách OSH.

A. Foldová – p. F. Hanus požádal vzhledem ke ztrátě služebního telefonu a SIM karty o zrušení služebního telefonu starosty OSH. – mobilní číslo 724 786 589. Vzhledem k tomu, že o služební telefon není ze strany funkcionářů zájem, navrhuje starostka OSH zrušení služebního telefonu starosty OSH.

 

K. Hanus - VV OSH předkládá návrh na odsouhlasení vedení OSH PS ve složení starostka OSH a náměstci starostky OSH, vedoucí odborných rad OSH a předseda OKRR . Tento krok je v souladu se Stanovami SH ČMS a byl jednomyslně schválen.

 

Jednání VV OSH PS v měsíci květnu neproběhne z důvodů velkého množství akcí. V případě, že vyvstane problém, nebo jakékoli úkoly vyžadující jednání okresního orgánu, bude svoláno jednání vedení OSH nebo mimořádné jednání VV OSH. Další pravidelné jednání se bude konat v červnu dle plánu práce.  Plán práce do 30. 6. bude přílohou zápisu.

 

M.Štefl  - za radu historie žádá členy VV,  aby přenesli do sborů žádost ORH, aby SDH a okrsky  včas informovaly o svých soutěžích a samozřejmě i o jednotlivých akcích (např. výročí sborů)

 

K.Hanus- návrh na zřízení e-mailu pro OKRR z důvodu různých podnětů pro  radu OKRR, dojednat      za přítomnosti předsedy OKRR

 

V tento okamžik končí audio záznam omluva za technický nedostatek p M.Štefl

 

 

K.Hanus – informoval členy VV OSH o soukromém dopisu p. Kučery. Dopis namnožil, předal každému členovi VV a požadoval jeho řešení.  Na diskusní příspěvek odpověděl p. Štefl, který konstatoval, že se jedná o soukromý dopis, který VV OSH nebude řešit. Diskusi na toto téma uzavřela starostka , která se ztotožnila s náměstkem p. Šteflem.

 

 

U S N E S E N Í

 

Výkonný výbor bere na vědomí :

-          předání funkce starosty OSH

-          změnu plánu práce VV OSH

-          písemné vyjádření ústředí k pracovní smlouvě starostky OSH

-          nepřítomnost pracovnice kanceláře – starostky OSH

-          děkovné dopisy pro Město Manětín a SDH Manětín

-          konání okresního aktivu mládeže 28. 4. v Dolním Hradišti

-          informace vedoucích odborných rad

-          dopis SDH Dolní Hradiště ohledně zabezpečení stravy na soutěžích 19. a 20. 6. 2010

-          informace z Krajského sdružení hasičů Pk

-          dopis z ústředí  SH ČMS ohledně vyznamenání SDH Tlučná

-          informaci z ústředí SH ČMS ohledně oficiálního e-mailu  OSH PS

 

Výkonný výbor schvaluje :

-          závěrečnou zprávu přípravné komise

-          schvaluje OZ memoriálu V. Fránové + finanční rozpočet

-          schvaluje OZ závěrečného kola hry Plamen + finanční rozpočet

-          schvaluje OZ okresního kola PS + finanční rozpočet

-          možnost pořádání společného námětového cvičení s OSH Žatec

-          organizaci okresního kurzu nováčků v JPO v roce 2011

-          přesunutí jednání VV OSH PS z května na červen

-          návrh odborné rady mládeže na systém rozdělení dotací MŠMT

-          nákup cen na vyhodnocení soutěže PO očima dětí ve výši 3500,- Kč

-          vedení OSH PS ve složení starostka, náměstci,  vedoucí  odborných rad a předseda OKRR

-          novou oficiální adresu kanceláře OSH PS – oshps@oshps.cz

 

 

Výkonný výbor ukládá :

-          starostce OSH zrušit telefonní číslo služebního telefonu F. Hanuse – do 23. 4. 2010

-          p. F. Hanusovi dodat účty na částku cca 4000,- Kč za materiál na jednání Shromáždění delegátů v Manětíně – do 30. 4. 2010

-          p.. Kučerovi předložit návrhy na okresní stuhu  - do 9. 6. 2010

-          p. Plaščiakovi zjistit možnost výroby stuhy k praporu – do 9. 6. 2010

 

 

ověřovatelé zápisu :

 

p. Josef Sak ml.

p. Karel Valenta

 

zapsal :  Robert  K u č e r a