Z Á P I S

z jednání výkonného výboru OSH Plzeň-sever,

konaného dne 8. října 2008

 

Přítomni : dle prezenční listiny

Omluveni : p. Karhan, p. Sak

Nepřítomni : p. Ekstein, p. Filip, p. Kučera, p. Plaščiak, p. Štefl

 

Program :

1)      kontrola usnesení

2)      příprava Sněmu starostů SDH

3)      zprávy vedoucích rad

4)      příprava semináře rady prevence

5)      zpráva OKRR

6)      organizační záležitosti

 

Jednání zahájil a řídil starosta OSH p. Hanus.

Usnesení z jednání 10. 9. splněno. Poukázáno na to, že ani na 3. výzvu nereagoval sbor v Hůrkách a doposud nemá zaplacené čl. příspěvky na rok 2008. 

 

ad 2)

Příprava Sněmu starostů SDH

 

Místo konání Sněmu přislíbeno v Tatiné – sál a organizační zabezpečení ze strany SDH Tatiná a obecního úřadu v Tatiné prověří starosta p. Hanus do 17. 10. Jako náhradní místo konání – Hadačka – tuto možnost prověří Ing. Lüftner.

Termín konání Sněmu – sobota 15. 11. 2008 od 10,00 hodin – doporučená společná přeprava v okrscích hasičskými auty, rovněž tak doporučená účast starostů ve vycházkových stejnokrojích – pokud je mají.

Program jednání :

-          zpráva o činnosti OSH za rok 2008

-          hospodaření za období 1. – 9. 2008

-          zprávy jednotlivých odborných rad

-          zpráva OKRR

-          rozpočet na rok 2009

-          zajištění VVH SDH a okrsků

-          organizační záležitosti

Pozvánka na Sněm bude vyvěšena na webových stránkách a v příslušném počtu ji obdrží           do 1. 11. všichni starostové okrsků – zodpovídá p. Foldová.

Řízením jednání pověřen Ing. Červenka, do mandátové komise za VV navržena p. Foldová a do návrhové komise p. Fila.

Zpravodaj –  z diskuse vyplynulo, že tištěná podoba nebude. ( vysoká finanční náročnost ) Zprávy odborných rad, informace  o plánovaných akcích, pozvánky, případné další informace budou k dispozici v souhrnném vydání na webových stránkách pod názvem PODZIMNÍ ZPRAVODAJ 2008. Na Sněmu každý účastník obdrží pouze plnění rozpočtu 2008 a plán rozpočtu na rok 2009 v jednotlivých položkách. Rovněž tak obdrží Hlášení o činnosti za rok 2008, které je již nyní k dispozici v elektronické podobě na www.oshps.cz

 

Pohoštění:  káva, tatranka, voda – uhradí OSH.

 

 

ad 3)

ORM – Jaroslav Frána

Zahajovací kolo 37. ročníku hry Plamen se uskuteční v sobotu 11. října v Manětíně. Vše je organizačně i technicky zajištěno, rovněž tak rozhodčí. Přihlašování kolektivů proběhlo přes internet – kladně hodnoceno, netvoří se „fronty“ a průběh soutěže je plynulý. Rozhodčími disciplín ZPV – Pavel Kolář a ŠPD – Veronika Jindrová.

V sobotu 25. 10. proběhne v Manětíně od 14,00 hodin slavnostní vyhlášení pohárových soutěží za rok 2008, všichni členové VV jsou srdečně zváni. Starosta OSH a náměstkové požádáni o zakoupení pohárů nejlepším jednotlivcům a kolektivům – souhlas.

ORV – Kamil Hanus

Cyklická a základní odborná příprava velitelů a strojníků JPO V je připravena na termín            17. a 18. října, pozvánku včas obdržely jak obecní a městské úřady, tak i příslušní velitelé. Rovněž byla v dostatečném předstihu vyvěšena společně se seznamem na COP na webových stránkách. Rada velitelů připravuje na středu 5. listopadu aktiv okrskových velitelů a velitelů JPO II a III, místem konání je PS Plzeň – střed.

 

ad 4)

ORP – Petr Severa

18. září se konalo jednání rady prevence a to i za účasti zástupců HZS Pk – p. Tůmové a p. Maxy. Rada připravuje na sobotu 8. 11. seminář prevence, který se uskuteční v kulturním domě v Manětíně. Pozvánky na jednotlivé preventisty rozešle p. Foldová.

 

ad 5)

Zpráva OKRR

Pro nepřítomnost předsedy OKRR podala informace p. Foldová. Kontrolní a revizní rada se sešla na svém pravidelném jednání v úterý 16. září – členové provedli fyzickou kontrolu došlých i vydaných účetních dokladů, neshledali závažných závad. Zprávu o činnosti pro Sněm starostů zpracuje p. Filip – další jednání rady bude 4. listopadu.

 

ad 6)

Organizační záležitosti

p. Hanus F. :

- v sobotu 25. 10. se zúčastní Sněmu starostů OSH v Přibyslavi, tím se omlouvá z účasti na slavnostním vyhodnocení pohárových soutěží

- ve středu 15. 10. proběhne zasedání představitelů OSH Plzeňského kraje v Nýřanech – delegováni : Hanus F., Frána, Kučera, Severa, Filip, Lüftner ( náhradníci Moravec, Filip Lubomír, Filipová Věra a Ekstein )

p. Foldová :

- podala informaci o čerpání přidělených dotací z MŠMT ČR na materiálně-technickou základnu SDH a volnočasové aktivity SDH – mezi sbory bylo rozděleno celkem 91 300,- Kč . Všechny vyúčtovaní tabulky byly v termínu odeslány na ústředí SH ČMS. Dále bylo odesláno vyúčtování letních táborů – o dotaci letos žádají SDH Manětín a SDH Obora. Na materiálně-technickou základnu OSH bylo v letošním roce přiděleno 21 tis. Kč – byl zakoupen přetlakový ventil            ( 12.772,- Kč ), kopírovací stroj ( 4 tis. Kč ) a nový monitor k PC ( 4.879,- Kč ) – rozdíl ve výši 651,- Kč je hrazení z vlastních zdrojů.  Dnes bylo odesláno také oznámení o čerpání dotací v přidělené výši ( termín odeslání do 30. 10. ) a do 15. 11. budou odeslány vyúčtovaní tabulky na granty – Plamen, požární sport, pomoc při odborné přípravě a také dotace na celostátní dorosteneckou soutěž Memoriál V. Fránové

- upozornila na nový tiskopis Hlášení o činnosti za rok 2008, jeho vyplňování je třeba věnovat náležitou pozornost, je nutné vyplnit všechny údaje včetně e-mailových kontaktů, telefonů atd. a především tiskopis odevzdat na OSH nejpozději 31. ledna 2009 !!!

- informovala o úspěchu mladých hasičů SDH Horní Hradiště, kteří se zúčastnili otevřené kvalifikační soutěže MH v disciplínách CTIF 4. října v Petrovicích u Třebíče, kde zvítězili a jako třetí kolektiv mladých hasičů v republice budou mít právo reprezentovat Českou republiku                          na 17. mezinárodní soutěži MH ve dnech 19. – 26. 7. 2009 v Ostravě

- z ústředí SH ČMS  přišla výzva pro všechny dobrovolníky, kteří budou mít čas a chuť pomáhat při 17. mezinárodní soutěži v Ostravě – vše je k dispozici na webových stránkách OSH PS

p. Červenka:

- otevřel diskusi k částečné úhradě sborů za udělovaná vyznamenání, kterou v okrsku Plasy projednali, okrsek Plasy doporučuje úhradu 1/3 z ceny medailí

 

VYZNAMENÁNÍ :

SDH Ledce – stužky za věrnost schváleny,  doporučeno a schváleno udělení vyznamenání pro   p. Hozáka a Obselku, udělení medaile p. Suchému Za zásluhy o výchovu neschváleno.

SDH Kralovice – schváleno dle předložených návrhů

p. Kilbergerová Marie – učitelka ZŠ Město Touškov – scválena medaile Za příkladnou práci za přínos v oblasti práce s dětmi při soutěžích PO očima dětí.

SDH Horní Hradiště – schváleno dle předložených návrhů.

 

U S N E S E N Í :

 

VV bere na vědomí :

-          přípravu zahajovacího kola 37. ročníku  hry Plamen

-          konání ZOP a COP velitelů a strojníků JPO V ve dnech 17. a 18. 10. 2008 v Plasích

-          konání semináře prevence 8. 11. 2008 v Manětíně

-          vyúčtování dotace MŠMT ČR na materiálně- technickou základnu a volnočasové aktivity  SDH a na letní tábory

-          informaci o postupu MH SDH Horní Hradiště na 17. mezinárodní soutěž mladých hasičů v disciplínách CTIF příští rok v Ostravě

-          stanovisko okrsku Plasy k jedné třetině úhrady za udělované medaile

 

VV schvaluje :

-          termín a místo konání Sněmu starostů SDH  15. 11. 2008 od 10,00 hodin v obci Tatiná

-          program jednání Sněmu starostů

-          vyznamenání dle předložených návrhů SDH Kralovice, Ledce, Horní Hradiště a pro       p. Kilbergerovou

 

VV neschvaluje :

-          udělení medaile Za zásluhy o výchovu p. Janu Suchému SDH Ledce

 

VV deleguje :

-          p. Fr. Hanuse, p. Fránu, Ing. Lüftnera, p. Filipa J., p. Kučeru a p. Severu na Shromáždění zástupců OSH Plzeňského kraje 15. 10. 2008 v Nýřanech

 

VV ukládá :

-          všem vedoucím odborných rad zpracovat hodnocení činnosti a vše elektronicky zaslat na OSH nejpozději do 6. 11. tak, aby mohl být zpracován „internetový“ zpravodaj

-          starostovi p. Hanusovi prověřit technické možnosti konání Sněmu starostů s představiteli SDH a obce Tatiná do 17. 10.

-          Ing. Lüftnerovi prověřit možnost náhradního místa ke konání Sněmu starostů                 v kulturním domě  na Hadačce do 17. 10.

-          p. Foldové zaslat do 1. 11. pozvánky na Sněm starostů a rovněž zveřejnění pozvánky na webových stránkách

-          p. Foldové opětovně zaslat výzvu na úhradu členských příspěvků SDH Hůrky pokladníkovi sboru p. Palmovi, bytem Třemošná

 

zapsal : Ing. Vlastimil  Č e r v e n k a