Z Á P I S

z jednání výkonného výboru OSH Plzeň-sever,

konaném 26. června 2008

 

Přítomni : dle prezenční listiny

Omluveni : Josef Fila, Josef Filip, Jiří Karhan, Ing. František Lüftner, Daniel Reiprich, Milan Štefl

 

Program :

1)      kontrola usnesení

2)      plán práce na 2. pololetí 2008

3)      hodnocení okresního a krajského kola hry Plamen a dorostu

4)      zpráva OKRR

5)      informace z VV KSH Pk

6)      zpráva rady historie

7)      příprava okresního kola v požárním sportu

8)      organizační záležitosti

 

Jednání zahájil a řídil starosta p. František Hanus. Vzhledem k nepřítomnosti předsedy OKRR a předsedy rady historie budou jejich zprávy předneseny až na zářijovém jednání.

 

ad 1) kontrola usnesení

Usnesení z jednání  ze dne 14. 5. 2008 splněno

 

ad 2) plán práce na 2. pololetí 2008

Byly stanoveny termíny jednání – 10. září, 8. října, 12. listopadu a 10. prosince. Pravidelný Sněm starostů by se měl uskutečnit v sobotu 15. listopadu – místo Vejprnice nebo Zbůch, do zářijového jednání prověří p. Ekstein. Plán práce obdrží všichni členové VV s tímto zápisem.

 

ad 3) okresní a krajská kola Plamen a dorost

Okresní kolo Plamen – proběhlo 24. a 25. 5. v Dobříči. Organizačně i technicky na výborné úrovni, dostatek rozhodčích. Vítězi v kat. starších Horní Hradiště a mladší Manětín.

Krajské kolo Plamen – konalo se 13. – 15. 6. v Chodově u KV. Z našeho OSH plná účast rozhodčích. Ziskem prvních míst ve všech disciplínách si účast na MČR zajistil tým H. Hradiště. Organizačně dobře připravená soutěž, pouze kritika na hlavního rozhodčího soutěže ( bude se řešit na VV KSH )

Krajské kolo dorostu – konalo se 21. června v Krásné u Aše, plná účast rozhodčích z našeho okresu, organizačně špatně zvládnutá soutěž, pozdní vydání organizačního zabezpečení, atd.

Z našeho okresu účast – tým dorostenců z Nekmíře ( vítěz - postup na MČR ), dorostenky Všeruby, Úněšov a Nekmíř.. Jednotlivci – postup na MČR : Hirmerová, Brunclíková a Záhrobský.

Vzhledem k některým skutečnostem je navrženo provedení kontroly hospodaření Krajského sdružení Karlovarského kraje + okresu Sokolov, bude řešit vedení KSH Pk.

Starosta p. Hanus navrhl schválení přípěvku ve výši 3 tis. Kč pro kolektivy Horní Hradiště a Nekmíř na dopravu na MČR v Trutnově – jednomyslně schváleno. Sbory předloží doklady za pohonné hmoty, na jejichž základě bude provedena úhrada.

 

ad 4) zpráva OKRR

Omluvená nepřítomnost p. Filipa – rada na svém plánovaném jednání provedla 10. 6. fyzickou kontrolu všech účetních dokladů a neshledala nedostatky. Zprávu o hospodaření předloží rada na zářijovém jednání.

ad 5) informace z VV KSH Pk

Ve středu 26. června se na našem OSH uskutečnilo pravidelné jednání VV KSH, zápis nebyl k dispozici. Starosta p. Hanus informoval, že se projednávaly běžné záležitosti.

 

ad 6) informace z rady historie

Omluvená nepřítomnost vedoucího rady historie – bude projednáno na zářijovém jednání VV. Konstatováno, že se bude pravidelně aktualizovat seznam Zasloužilých hasičů, 30. května naše řady opustil Zasloužilý hasič p. Adámek z Kozolup.

 

ad 7) příprava okresního kola v požárním sportu

Kamil Hanus – v pondělí 23. 6. proběhlo rozlosování, je šest týmů mužů a čtyři týmy žen. Vzhledem k malé účasti vítězných týmů z okrskových kol, je třeba hledat řešení – uloženo radě velitelů a vedení OSH. Soutěž proběhne v sobotu 28. 6. na letišti v Žichlicích, nástup družstev v 9,00 hodin. Technicky i organizačně vše připraveno. Překážky zapůjčilo HZS. Konstatováno, že se zpětně ozvalo velmi málo rozhodčích.

 

ad 8) organizační záležitosti

-          -hasiči z Kyšic požádali o obnovení činnosti a začlenění SDH Kyšice do SH ČMS – VV souhlasí. Nově zvolený výbor předložil registrační list i přílohu k RL – na ústředí vše odešle p. Foldová. Sbor doplatí příspěvky od r. 2003.

-          pozvánky na oslavy založení SDH ČIVICE – od 11,00 hodin – účast p. Urbánek, SDH VOCHOV – od 13,00 hodin – účast  p. Moravec, SDH STÝSKALY – od 10,00 hodin – účast p. Karhan

-          p. Kučera podal informaci, že SDH Červený Újezd revokoval své usnesení a činnost SDH v obci neobnoví – důvod : nezvládnutí podmínek SH ČMS

-          p. Foldová bude ve dnech 1. – 4. 7. 2008 čerpat řádnou dovolenou a v termínu od 14. 7. do 25. 7. 2008 bude omezen provoz kanceláře – starosta i pracovnice zajišťují letní tábor mladých hasičů.

 

U S N E S E N Í

 

VV bere na vědomí :

-          informace o průběhu okresního i krajského kola hry mladých hasičů Plamen a dorostu

-          plán práce na 2. pololetí 2008

-          přípravu okresního kola v požárním sportu v Žichlicích – 28. 6. 2008

-          informace z jednání VV KSH Pk

-          informaci o neobnovení činnosti SDH Červený Újezd

-          čerpání řádné dovolené pracovnice kanceláře v termínu 1. - 4. 7. 2008

-          omezení provozu kanceláře OSH ve dnech 14. – 25. 7. 2008

 

VV schvaluje :

-          obnovení činnosti SDH Kyšice a začlenění do SH ČMS ( doplatí příspěvky za pět let )

-          příspěvek na dopravu pro SDH Horní Hradiště a Nekmíř na MČR - každému 3tis. Kč

 

VV doporučuje :

-          účast p. Urbánka, p. Moravce a p. Karhana na oslavách výročí SDH Čivice, Vochov a Stýskaly

 

VV ukládá :

-          p. Foldové zaslat RL SDH Kyšice na ústředí k registraci

-          p. Eksteinovi prověřit možnost konání Sněmu starostů v termínu 15. 11. ve Zbůchu nebo Vejprnicích

 

zapsal :  Kamil  H  a n u s