Z Á P I S

z jednání Výkonného výboru OSH Plzeň – sever,

konaného dne 14. února 2007

 

Přítomni : dle prezenční listiny, zástupci SDH Město Touškov a Kozolupy

Omluveni : Čermák, Kučera, Plaščiak, Ing. Novák

 

Program :

1)      kontrola usnesení

2)      stav v odvodu členských příspěvků a průběh VVH SDH a okrsků

3)      informace vedoucích odborných rad

4)      informace z KSH a Ústředí SH ČMS

5)      stav hospodaření za rok 2006

6)      organizační záležitosti, různé

7)      usnesení

 

ad 1)

Kontrola usnesení

 

Jednání výkonného výboru zahájil a řídil starosta OSH p. Hanus.

Usnesení ze dne 10. ledna 2007 splněno

 

Na jednání VV přítomni zástupci SDH Město Touškov a Kozolupy – žádost těchto sborů o spolupráci při zajišťování jejich výročních oslav a korigování termínu oslav s termíny vyšších soutěží ( 14. – 16. 9. 2007 – MČR v požárním sportu v Plzni ). Po domluvě budou oslavy v Městě Touškově 25. 8. 2007 a v Kozolupech 22. 9. 2007.

 

 

ad 2)

Odvod členských příspěvků a průběh VVH

 

p. Foldová podala informaci, že k datu 14. 2. 2007  ze 132 registrovaných SDH má přípěvky zaplaceno 108 sborů, tj. 81,8 %.  Jmenovitě se jedná o tyto SDH – Kostelec, Zahrádka, Líšťany, Úněšov, Pernarec, Manětín, Brdo-Hrádek, Vladměřice, Dolní Jamné, Tis u Blatna, Potvorov, Řemešín, Trojany, Bukovina, Záluží, Bdeněves, Buček, Brodeslavy, Bohy, Kočín, Hadačka, Rybnice a Čivice.

Výkonný výbor ukládá p. Foldová na výše jmenované SDH zaslat výzvu k zaplacení, přiložit Soubor předpisů SH ČMS, sestavu evidence členské základny a složenku pro zaplacení příspěvků.

 

Členové VV informovali o svých delegacích na VVH sborů a okrsků –  průběh VVH vcelku na dobré úrovni, někde se podcenila příprava i organizace.

 

ad 3)

Informace z odborných rad

 

ORV – informace podal p. Kamil Hanus : plán práce schválen, nejbližší akcí je 7. 3. aktiv okrskových velitelů a velitelů JPO II a III, který proběhne na PS Košutka.

Ve dnech 9. – 10. 3. se koná COP velitelů a strojníků JPO II a III v Nýřanech – pozvánky byly rozeslány prostřednictvím HZS na jednotlivé MěÚ a OÚ

 

ORM – informace podal p. Jaroslav Frána : plán práce na rok 2007 schválen, 19. ledna proběhlo školení s přezkoušením  II. a III. kvalifikačního stupně vedoucích MH v Oboře, na okrese máme celkem 98 držitelů osvědčení MINIMUM a 19 VEDOUCÍCH II a 2 ČINOVNÍKY.

20. února se konala Uzlařská regata v Oboře a na sobotu 24. února je plánována další soutěž v rámci poháru ORM – Zimní závod požárnické všestrannosti v Oboře.

 

ORP – v nepřítomnosti p. Čermáka podala informace p. Foldová – plán práce na rok 2007  rovněž schválen, první schůze rady se konala 25. ledna, kde byly zhodnoceny zkoušky PREVENTISTA z listopadu loňského roku. O odznaky pro jednotlivé uchazeče bylo požádáno na Ústředí SH ČMS, vypsány osvědčení a na VVH okrsků toto bude předáno.

Další akcí ORP je soutěž PO očima dětí,  všechna SDH a školská zařízení v okrese byla dopisem obeznámena o dalším ročníku, vyhodnocení na okrese proběhne v dubnu a předání cen v květnu.

 

ad 4)

Informace z KSH a Ústředí

 

Informace podal p. Hanus : příští zasedání KSH bude v kanceláři OSH Plzeň – sever, 28. února

Setkání všech starostů a zástupců OSH celého Plzeňského kraje se bude konat 28. března 2007    Nýřanech – za naše OSH jsou delegováni ti, kteří se zúčastnili sjezdu ( nebo náhradníci jako při sjezdu )

MV ČR přislíbilo i na letošní rok dotaci na mzdové prostředky, které budou rozděleny na jednotlivá OSH dle varianty Ústředí SH ČMS a konečnou verzi schválí Sněm starostů OSH v dubnu 2007. ( 21 tis. + koeficient za člena + prémie za včasné vyúčtování dotací, odvod čl. příspěvků, hlášení apod. )

Na našem OSH bude rozdělení přidělených mzdových prostředků stejné jako v loňském roce, tj. 30% pracovnice a 20% starosta OSH.

 

ad 5)

Stav hospodaření za rok 2006

 

Inventurní soupisy byly v termínu odeslány ke konečnému zpracování účetnictví a sestavení daňového přiznání za rok 2006 na ústředí do Prahy k Ing. Jirotovi. Předběžné výsledky ukazují, že ztráta z loňského roku bude „smazána“ – konečné výsledky a daňové přiznání budou k dispozici na příštím jednání VV.

OKRR se dle plánu práce zabývala kontrolou prvotních účetních dokladů a fyzického stavu pokladních prostředků – bez závad. Předseda OKRR předloží příštímu jednání zprávu – komise zasedá ve středu 14. 3.

 

ad 6)

Organizační záležitosti, různé

 

p. Foldová informovala o objednávce domény pro oficiální stránky našeho OSH u Českého hostingu s.r.o. Po zaplacení částky 1.892,10 Kč bude připraven provoz na serveru a p. Kolář z SDH H. Hradiště bude moci oficiálně  jako webmaster začít pracovat na stránkách – internetová adresa : www.oshps.cz.

 

Dotaz na možnost přidělení odznaku SH ČMS VELITEL - uloženo p. Kamilu Hanusovi, aby na jednání aktivu velitelů bylo podáno konkrétní vysvětlení, kdo na odznak má nárok.

 

Materiál CO – požadavky zaslat na ORV, depozit na Pobřežní ul., o přidělení materiálu bude na základě jednotlivých žádostí rozhodovat Krajská rada velitelů.

Sborníky předpisů SH ČMS – členové VV obdrželi sborníky na všechny sbory, je třeba věnovat pozornost všem změnám ( návrhy na vyznamenání apod. ), doporučeno staré sborníky založit do archivu

 

Ve dnech 13. a 14. dubna se v Bílých Poličanech koná školení hospodářů OSH ( p. Foldová ) a vedoucích rad mládeže ( p. Frána ) – oba jmenovaní se školení zúčastní

 

p. Fila – informace o tom, že bývalý okrsek Bílov nejeví zájem o spolupráci, není nikdo, kdo by se zajímal o cokoliv – také je zde nejvíce sborů, kde nemají uhrazeny členské příspěvky a odevzdané hlášení

 

p. Foldová – informace o žádosti SDH Brodeslavy o přestupu z okrsku Kožlany + Chříč          do okrsku Kralovice. Okrsek KO + CH souhlasí s přestupem, SDH Brodeslavy podají žádost na okrsek Kralovice a pokud ten souhlasí, přestup bude uskutečněn ( Brodeslavy musí mít zaplaceny členské příspěvky na rok 2007 !!! )

 

Vyznamenání

SDH Brdo – Hrádek : schváleno dle předložených návrhů – upozornit na příště, že tiskopis na vyznamenání, který používají je zastaralý – viz Soubor předpisů

Okrsek Kožlany + Chříč  : navrhuje udelit SDH Hlince čestné uznání OSH – schváleno

SDH Hromnice – p. Bernášek – návrh je třeba přepracovat, bude řešeno na příštím jednání VV

 

U S N E S E N Í

 

VV bere na vědomí :

-          stav odvodu členských příspěvků k 14. 2. – 108 SDH, tj. 81,8%

-          informace z jednotlivých odborných rad

-          informace z KSH a Ústředí SH ČMS

-          předběžný stav hospodaření za rok 2006

-          založení internetových stránek OSH s adresou : www.oshps.cz

-          informace o depozitu prostředků CO

-          možnost přestupu SDH Brodeslavy z okrsku Kožlany+Chříč do okrsku Kralovice

-          termín školení hospodářů OSH a vedoucích rad mládeže v Bílých Poličanech (13.a 14. 4.)

-          termíny oslav výročí založení SDH Město Touškov a Kozolupy

 

VV ukládá :

-          všem členům VV předat Soubory předpisů SH ČMS na jednotlivé sbory

-          p. Foldové – zaslat všem SDH, kde není úhrada členských příspěvků výzvu k zaplacení

-          p. Kamilu Hanusovi – na aktivu velitelů podat konkrétní vysvětlení, kdo a za jakých podmínek má nárok na udělení odznaku VELITEL SH ČMS

 

VV schvaluje :

-          vyznamenání SDH Brdo.Hrádek, okrsek Kožlany+Chříč dle předložených návrhů

 

VV odročuje :

-          návrh na vyznamenání pro p. Bernáška z SDH Hromnice, návrh je třeba dopracovat a předložit opětovně ke schválení

 

PŘÍŠTÍ JEDNÁNÍ VV DLE PLÁNU PRÁCE – STŘEDA 21. 3. 2007 OD 15,00 HODIN !FG

 

zapsal : Ing. Vlastimil  Č e r v e n k a