Nevřeňské bloudění   Nevřeň 3.11.2007

Byla jsem pověřena odbornou radou mládeže okresu Plzeň-sever hodnotit průběh všech akcí pro dětičky, které se v rámci našeho okresu pořádají, speciálně se mám zaměřit na soutěže spadající do Poháru OORM. Mé postřehy tedy budete číst pravidelně a budete-li mít pocit, že nejsou úplně objektivní, máte samozřejmě právo reagovat.

Začala bych „Nevřeňským blouděním“. Ačkoliv se jednalo o 1. ročník, pořadatelé se, myslím, vytáhli.Žádné větší nedostatky jsem nezaznamenala. Nevím, čí byl nápad zahájit klání výstřelem z kanonu, ale byl super stejně jako zpívání před startem. Atmosféra byla hned mnohem příjemnější . Celou trasu jsem neprošla, na to jsem moc velký „posera“, ale to, co jsem měla možnost vidět, mě celkem nadchlo. Snad jen na stavění plechovek u džberovky byla až moc velká tma, ale co můžete čekat na noční soutěži, že jo? Také by bylo příště asi vhodné opravdu sehnat šest stejných plechovek, ona je to vážně fuška postavit pyramidu, když je každá jinak vysoká. Ale to se dá určitě všechno vychytat. A co dodat? Jasně, někdo může namítat, že soutěž trvala až moc dlouho, ale co s tím, když je nás tolik? A to je přece super, nemyslíte?

P.S. A párek v rohlíku, to je prostě jistota, která nezklameJ

 

Neodpustím si ještě pár slov k sobotnímu setkání mladých hasičů v Horní Bělé. Podle reakcí soudím, že se akce povedla. Pro mě osobně bylo velice silným zážitkem vyřazení dětí končících u MH a doufám, že ostatní vedoucí to cítili stejně. Určitě by se našlo pár věcí, které je třeba vychytat a rada mládeže si toho je vědoma, ale vcelku to bylo pro všechny zúčastněné příjemné odpoledne. A největší dík patří Óňovi a Pepovi Saků, kteří nás během příprav neustále bombardovali novými a novými nápady. Jestli napadá něco i Vás pro příští rok, neváhejte a pište!

                                                                                      

                                                                                 Martina Hanusová