Otevření výstavní expozice hasičstva v Chotěšově

Dne 4.května je všemi hasiči slaven svátek patrona hasičů svatého Floriána.
 

Dne 4. května 2013, byla k této příležitosti po několika letech slavnostně otevřena a zpřístupněna nově vytvořená výstavní expozice sbírky historie hasičstva na Plzeňsku. Nachází se v prostorech kláštera Premonstrátek v Chotěšově.

Slavnostní zahájení bylo v 10:30 hodin. Po slavnostním přestřižení pásky mohli všichni přítomní shlédnout mnoho historických stříkaček. Ať už koňských, tak motorových. K vidění bylo mnoho dalších cenných historických uniforem, přileb, dokumentů a dalších hasičských artefaktů, dále také sbírka modelů hasičských vozidel. Byla připravena i dynamická ukázka Stříkačky kombinované, čtyřkolové, kočárového typu, s dvoupístovým motorem od firmy MARS z roku 1927. Zpřístupněn byl i klášter, kde si návštěvníci mohli prohlédnout prostory kláštera s průvodcem. Před prostorem kláštera byl připraven prostor pro občerstvení, novodobá hasičská technika a koutek pro nejmenší.

Vřele doporučujeme všem hasičům a široké veřejnosti klášter navštívit a tím podpořit nově otevřenou expozici hasičstva na Plzeňsku.

Fotogalerie

Další fotografie naleznete na odkazu :
 

http://www.hasicikralovice.cz/cz/akce-sboru/2013&pg=6